Sunday, 1 July 2012

][][][][][][ MESYUARAT GERGASI ][][][][][][


semalam, pada jam lebih kurang 10.00 pagi, 
aku telah diculik oleh dua orang rakanku yang berkuasa besar.
what?? berkuasa besar? besar mana tu? jiahahahhaha!!
orangnya adalah Dato' Mira Mohr dan YB Tina Karm
siapakah mereka ini? tega-teganya mereka menculikku?
oh tidakk...mummy, daddy, help me please....!

mesyuarat yang dijangka bermula pada jam 9.30 pagi telah lewat lebih kurang setengah jam kerana Dato' Mira Mohr terpaksa mengemas rumahnya dahulu sebelum boleh keluar untuk menghadiri mesyuarat gergasi..
walaupun lewat setengah jam, Dato' Mira Mohr sempat mengambil rakan baiknya, YB Tina Karm untuk memulakan operasi menculik saya, Ezza Joe.. heuheuheu...

aku merasa sangat terharu dan tergugat iman kerana YB Tina Karm telah memberikan pesanan ringkas kepadaku yang berbunyi," kami dah nak sampai, jangan pergi mana-mana"
what? oh tidakk, jantungku makin berdegup kencang..sekencang angin di padang pasir..
sampaikan timbul satu perasaan halus ingin mega mall! jiakakakaka...
lepas itu, aku membalas pesanan ringkas YB Tina Karm yang berbunyi, 
"kejap ae, aku nak B_R_K jap, tunggu depan umah ae.."
kahkahkahkah!!

malangnya, selepas aku melepaskan hajat yang sangat besar, lebih besar dari mesyuarat gergasi ini, kereta Viva putih yang ingin menculikku masih belum muncul..aku pun menunggu dengan sabar..
ahah! itu dia.. muncul sudah kereta itu..yeeeha! penculik sudah sampai...!

penculik-penculik ini telah membawaku ke pantai..pantai?? hahahaha..ingatkan ke gudang mana entah..pantai je ke? hehehehehe.. ye la, pantai la..ingat nak buat apa kat pantai, mana nak jumpa penculik yang culik orang  letak kat pantai? hahaha..profesional betul penculik-penculik ni..heuheuheu..

sepanjang di pantai, aku telah membantu YB Tina Karm untuk membina sebuah blog yang khas untuk memaparkan hasil tangan beliau, kerana tidak lama lagi beliau akan menjadi seorang usahawan yang berjaya, membuka butik pakaian dan mengambil ibuku sebagai pengurusnya! jiakakakak!!
tahniah sahabatku..semoga kau berjaya dalam dunia fesyen kau..  :D

tinakarimcollections.blogspot.com
follow la blog ini, masih baru..masih perlukan masa..

janji hanya tinggal janji, Dato' Mira Mohr dan YB Tina Karm sekali lagi memungkiri janji mereka untuk memulangkanku kepada familyku selepas siap sasaran utama yang berlangsung di dalam meeting gergasi itu tadi..aku terus dibawa ke salah sebuah kedai kasut, nak buat apa di situ?
tujuan utama kami ke situ adalah kerana YB Tina Karm ingin membeli sepasang kasut untuk beliau bertanding di PRU 13 nanti.. undilah sahabat saya, YB Tina Karm..! <3

akhirnya, aku dihantar pulang kepangkuan familyku setelah lewat sejam setengah dari perjanjian yang telah ditandatangani, hal ini adalah disebabkan kerana aku ingin balik ke kampung iaitu di keyy elll..(Kuala Linggi) untuk bejumpa dengan sanak-saudara..ececece..malangnya!! tak jadi pulak disebabkan beberapa masalah tertentu yang tak dapat aku nak cerita di sini..sabau je la...haish!

PESANAN: kepada Dato' dan YB yang telah menculikku, terima kasih..i'm so happy..hahaha!!SEKIAN, TERIMA KASIH!