Sunday, 22 July 2012

][][][][][][ PUASA 2 ][][][][][][

pagi yang sedap dan selesa untuk tidur..tiba-tiba tidurku terganggu dengan sebuah alunan lagu yang amat merdu..aku terjaga dan membuka sedikit mata, "oh..orang mengaji..". Itu adalah suara orang mengaji di masjid yang berdekatan dengan rumahku. Lalu aku kembali melelapkan semula mata, dalam lelap otakku ligat memproses kata-kata yang aku cakap tadi..dan secara tiba-tiba, dengan mata yang terbeliak, aku berkata, "Hah!! dah lambat!!", terkejut adik aku kat sebelah, betapa kuatnya suara aku! hahaha.. tapi dia cuma bergerak-gerak sedikit dan kembali tidur. aku pun dengan pantasnya bangun dan kejut semua, kami sempat minum air je..lebih kurang 10 minit kemudian baru orang azan subuh.

cis..kalau tahu pak cik tu mengaji lambat lagi nak azan, kami dah mencekik dah..kebulur le..dah la semalam dah shopping (ke tandas) entah berapa ribu habis..boleh tak lapar? sabar je la..haha..apapun, salah satu puasa yang mencabar hari ni..


Tempat berbuka puasa :
-> KTMJ, Melaka. (rumah sendiri sudah..)

Bilangan orang :
-> 3 dewasa
-> 5 kanak-kanak

Menu Hari Kedua :
- Masak pindang ikan kembung
- Tempe goreng telur
- Rendang Ayam Nor (lauk semalam)
- Sayur campur (lauk semalam)
- Air sirap (aku buat!)
- Kurma (bukan yusuf taiyob, tapi made in jusco..haha!)

P/S: haa...kali ni barulah betul..sampai panaskan semula lauk semalam..jangan membazir..panaskan lauk yang ada, masak sikit-sikit je..makan pun ala kadar je..kan?